تهـران – رييس هيات مديره انجمن صنفي توليدکنندگان کاشي و سراميک ضمن اشاره به اينکه تعطيلي برخي واحدهاي توليدي هيچ مساله پيچيده اي نيست و در نشست هاي کارگروه راهبردي قابل حل است، تاکيد کرد، رسانه ها بايد اخلاق مدار باشند و از اينگونه رويدادها به عنوان ابزار انتخاباتي استفاده نکنند
محمد روشنفکر » در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا اظهار داشت : پيوند زدن تعطيلي کارخانه هاي کاشي اصفهان و نيلو هيچ ارتباطي به سياست هاي صنعت ساختمان و دولت ندارد و اين واحدها مشکلات مربوط به خود را دارند .
وي خاطرنشان کرد: انجمن صنفي توليدکنندگان کاشي و سراميک معتقد است، تعطيلي کارخانه هاي عضو اين تشکل را نبايد به مسايل سياسي گره زد و از آن استفاده ابزاري کرد .
روشنفکر افزود: بهره گيري از کارگروه راهبردي مي تواند زمينه فعاليت مجدد واحدهاي ياد شده را فراهم کند و اين امر بايد فارغ از هرگونه نگرش تشکيلاتي، حزبي و گروهي صورت گيرد.
رييس هيات مديره تشکل ياد شده، اضافه کرد: مشکل اين واحدها قابل حل است و با هياهوهاي خبري نبايد به اينگونه مسايل دامن زد .
به گفته روشنفکر، کارخانه هاي کاشي اصفهان و نيلو داراي توانمندي خوبي هستند و قادرند در چرخه توليد قرار گيرند و کارگران آنها فعاليت خود را از سرگيرند.
فعال صنعتي تاکيد کرد: صرف نظر از وضعيت مالکيت اين واحدها، اين کارخانه ها در حقيقت همانند ديگر کارخانه ها به منزله سرمايه ملي محسوب مي شوند و انجمن صنفي توليدکنندگان کاشي و سراميک از واحد هاي اين بخش همه گونه حمايت مي کند.
کاشي نيلو از واحدهاي وابسته به سازمان تامين اجتماعي است که به شکل اقساطي به بخش خصوصي واگذار شده و از سال ۱۳۹۴۴ با مشکلات مالي روبرو شده است.
به گزارش ايرنا، برخي رسانه هاي منتقد دولت اين روزها در فضاي انتخاباتي با انتشار اخبار غيرواقع درصدد سياه نمايي فعاليت هاي دولت يازدهم هستند و در خبري از تعطيلي و ورشکستگي کاشي نيلو به عنوان نخستين کارخانه توليدکننده کاشي کف در ايران خبر دادند.
براساس آمار و اطلاعات گمرک جمهوري اسلامي ايران ارزش صادرات کاشي و سراميک در سال ۱۳۹۴ نسبت به سال قبل از آن رشد حدود پنج درصدي داشت، اما از نظر وزني افت سه درصدي را ثبت کرد.
کشور عراق در سال ۱۳۹۴ بالغ بر ۷۷ درصد از صادرات کاشي و سراميک ايران را جذب کرد و کشورهاي افغانستان و پاکستان نيز به ترتيب هشت و پنج درصد صادرات ايران در اين بخش را به خود اختصاص دادند.
کشورهاي ترکمنستان و گرجستان هريک سه درصد و امارات متحده عربي، تاجيکستان، ارمنستان، ازبکستان و جمهوري آذربايجان نيز در سال ۹۴ هريک سهم يک درصدي از جذب صادرات کاشي و سراميک ايران داشتند.